Стало відомо про складнощі з продажем української "дочки" Сбербанку: з'явилася реакція НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо про складнощі з продажем української "дочки" Сбербанку: з'явилася реакція НБУ

Стало відомо про складнощі з продажем української "дочки" Сбербанку: з'явилася реакція НБУ
Джерело:  Коммерсант

Переговори про продаж дочірніх фінустанов Сбербанку Росії в Україні зірвалися через спробу зробити продаж Липецької кондитерської фабрики Roshen частиною угоди.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".
Читайте також: Сбербанк Росії заблокований ще в одному українському місті з'явилися фото
Основним покупцем дочірніх банків Сбербанку став президент групи DCH і колишній співвласник Укрсиббанку Олександр Ярославський. Переговори почали проходити активно в грудні 2016 року, коли до них приєднався керуючий директор ІГ ICU Макар Пасенюк (ICU є консультантом Roshen з купівлі і продажу активів).
«В кінці січня пан Пасенюк запропонував зробити частиною угоди "понятійну угоду, яка також включала б продаж липецької фабрики Roshen", - йдеться в повідомленні. - Але угода з продажу українських структур Сбербанку була заблокована на «президентському рівні».
Читайте також: У Росії оголосили про нове рішення щодо Липецької фабрики Roshen
«Початково було запропоновано $680 млн, але після озвученої вартості ЛКФ в $250 млн при реальній не більше $120-140 млн переговори втратили будь-який сенс для російської сторони», - зазначає газета. В результаті, 20 січня Roshen оголосив про зупинку виробництва ЛКФ і про плани по консервації об'єктів з квітня.
У прес-службі Нацбанку України відзначили, що обізнані про переговори щодо продажу банків з роскапіталом. "Офіційних документів на придбання по одному з цих банків Національний банк поки не отримував", - відзначили в НБУ
"Національний банк вважає, що Україна повинна забезпечити можливість цивілізованого виходу українських банків з державним російським капіталом з ринку України - шляхом їх продажу", - додали у відомстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в мережі з'явилася інформація про розгляд Сбербанком варіантів максимально швидкого відходу з українського ринку.
Однак пізніше в Сбербанку заявили, що інформація про розгляд варіантів виходу з українського ринку не відповідає дійсності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?