Стало відомо про смерть видатного українського поета
Категорія
Культура
Дата публікації

Стало відомо про смерть видатного українського поета

Стало відомо про смерть видатного українського поета
Джерело:  zaxid.net

У п'ятницю, 10 лютого, на 90-му році життя помер український поет, перекладач і літературний критик Богдан Бойчук, один із засновників і активних учасників Нью-Йоркської групи.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  ZAXID.NET.

Богдан Бойчук народився 11 жовтня 1927 року в Тернопільській області. У 1944 році його забрали в Німеччину на примусові роботи. Після війни він перебував у таборі для переміщених осіб у місті Ашаффенбург, де і закінчив середню освіту.
У 1949 році переїхав до США і оселився в Нью-Йорку. У 1957 закінчив студії з електроніки в Міському коледжі Нью-Йорка. Потім працював інженером до 1992 року.


Читайте також: Білорусь передумала: стало відомо про нове рішення щодо українського поета
З початку 1950-х років Бойчук активно включився в українську літературну життя. Його літературна діяльність не обмежувалася тільки поетичною творчістю. Він також писав і видавав драматичні твори, прозу, переклади з англійської, іспанської та російської мов на українську, та з української на англійську.
Займався літературознавчою критикою, опублікувавши ряд статей, рецензій, передмов.



Бойчук – один із засновників Нью-Йоркської Групи, був співредактором цієї групи, ініціатором і головним редактором нью-йоркско-київського літературно-мистецького квартальника "Світло-Вид" (1990-1999).


Член національної Спілки письменників України.


У 2016 році у Львові вийшов фільм Олександра Фразі-Фразенка "Акваріум" про Нью-Йоркську групу. Бойчук брав участь у його презентації.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  стало відомо про несподівану смерть ректора Національного університету оборони України генерал-полковника Генадія Воробйова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?