Стало відомо про стан українців, постраждалих у ДТП в Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо про стан українців, постраждалих у ДТП в Польщі

Стало відомо про стан українців, постраждалих у ДТП в Польщі
Джерело:  online.ua

Дорожньо-транспортний інцидент у Польщі завдав травми десяткам українських громадян, які знаходилися у рейсовому автобусі. Усіх постраждалих оперативно спрямували на батьківщину для подальшого лікування — цьому передувала низка дипломатичних контактів на рівні консулів. Станом на ранок у понеділок, 8 березня, 24 особи все ще знаходяться під увагою лікарів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

“Станом на 7:00 8 березня за інформацією МЗС України в лікувальних закладах перебувають 24 людини (із них дев'ять у важкому стані)”, - говориться у заяві відомства.

Контролем ситуації займається безпосередньо Міністерство закордонних справ України. За даними зовнішньополітичної структури, інцидент стався напередодні - 6 березня — у Польщі, Підкарпатському воєводстві. Згаданий автобус прямував з Херсону до міста Познань.

“За наявною інформацією, внаслідок аварії загинули 5 громадян України, 35 осіб зазнали травм і були госпіталізовані до медичних закладів міст Перемишль, Ярослав, Жешув, Любачів та Рудна Мала. Загалом в автобусі перебували 57 українців. За попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, у результаті чого транспортний засіб злетів у кювет та перекинувся”, - пояснили в МЗС.

На місце події вночі оперативно спрямувала група українських дипломатів, яка встановила перші подробиці трагедії. Також це необхідно було для забезпечення постраждалих земляків усією необхідною допомогою та безпечними умовами.

За даними польських медіа, прокуратура країни висунула обвинувачення водію автобусу, який потрапив у ДТП. Відповідно польському законодавству йому загрожує ув’язнення до 8 років.

Офіційно 48-річний водій отримав обвинувачення за ненавмисне провокування аварії. Наразі він знаходиться у лікарні через травмування. Громадянин стверджує, що не може згадати момент аварії та звернув увагу на свій поганий емоційний стан.

Водій згідно з рішенням правоохоронних органів не може залишати межі Польщі.

Як повідомляв ONLINE.UA, за попередньою версією поліції, водій не впорався з керуванням, в результаті чого транспортний засіб злетів у кювет і перекинувся. Тахограф показав, що автобус перед катастрофою їхав по автостраді з дозволеною швидкістю 96-97 км/год.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?