Стало відомо, що дійсно Путін задумав в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, що дійсно Путін задумав в Білорусі

Стало відомо, що дійсно Путін задумав в Білорусі
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін веде таємну гру в Білорусі, мета якої завоювати країну без введення російських військ. Кремль втілює сценарій проти України в Білорусі і вже зараз намагається керувати розвідкою, медіа і соціумом в цій країні. Тим самим він підтверджує, що планує зробити в Білорусі то же, що зробив на окупованих територіях Донбасу. Що реально задумав Путін в Білорусі, розповів колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Прямий.

"Що Путін зробив на Донбасі, у нього це не вийде ... Він намагається зробити це і в Білорусі. Намагається керувати розвідкою, управляти медіа і управляти соціумом. І він намагається зараз завоювати країну без введення військ. Це саме те, що він робить в Білорусі ", - вважає Волкер.

При цьому американський політик переконаний, що Путіну не вдасться реалізувати український сценарій в ще одній країні. Він вважає, що весь світ зараз повинен допомогти білорусам, які навіть не намагаються об'єднатися з Європейським Союзом, а домагаються тільки демократичного життя, справедливої і вільної демократії.

Важливо відзначити, що Путін навмисне публічно не коментує те, що відбувається в Білорусі. Він не дає оцінку протестам і страйкам, які влаштовують жителі Білорусі проти нелегітимного президента Олександра Лукашенка, щоб приховати своє посилене втручання у внутрішні справи Білорусі. При цьому білоруський диктатор впевнений, що Путін в рамках ОДКБ введе російські війська в Білорусь в будь-який момент. В РНБО України допускають, що це станеться вже в листопаді.

Як відомо, в тому, що білоруси нарешті захотіли свободи і демократії, Лукашенко звинувачує Європу. Він переконаний, що протестними акціями "керують ляльководи з-за кордону" і навіть знайшов в цій ситуації "український слід". У зв'язку з цим президент Білорусі звернувся до Путіна з проханням про допомогу. У Кремлі запевнили Лукашенко, що Росія готова надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку. Російські військові вже перебувають на білоруській території, але поки Путін їх туди відправив нібито для участі у військових навчаннях.

Крім того, Лукашеко вирішив розігнати "небезпечних острокопитних фашистів" бойовою зброєю. У МВС Білорусі публічно заявили, що будуть застосовувати проти мітингувальників спеціальні засоби і бойову зброю, так як "по-доброму" ніхто не розуміє.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що з 1 листопада Лукашенко закрив кордони Білорусі, але при цьому дозволив росіянам слідувати транзитом через країну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?