Стало відомо, що може перешкодити безвізовому режиму України з ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, що може перешкодити безвізовому режиму України з ЄС

Стало відомо, що може перешкодити безвізовому режиму України з ЄС
Джерело:  online.ua

В  отриманні безвізового режиму з Євросоюзом  стратегічно від України вже мало що залежить, але можуть перешкодити скандали з антикорупційними агентствами.


Про це в інтерв'ю для ONLINE.UA розповів експерт з питань Євросоюзу Анатолій Марциновський.


"Можна припустити, якщо будуть, скажімо, найближчим часом якісь скандали з антикорупційними агентствами, створеними, в тому числі, і в рамках виконання ПДВЛ (Плану дій з візової лібералізації - ONLINE.UA). Тоді це може мати політичний вплив на прийняття остаточного рішення", - заявив Марциновський.


Також він розповів про те, що Єврокомісія повинна представити законодавчу пропозицію до Європарламенту і Єврораду для перенесення України з негативного списку країн, яким потрібні візи, в позитивний.


"Єврокомісія обіцяє подати законодавчу пропозицію до кінця квітня. Посол ЄС Томбінський припустив, що Європарламент і Рада ЄС зроблять свою роботу до кінця травня. Після цього ще деякий час піде на внутрішні процедури", - пояснив експерт з питань Євросоюзу.


"Якщо брати по аналогії з Молдовою, то це приблизно три тижні. Відповідно, теоретично безвізовий режим може почати працювати до кінця червня", - резюмував Марциновський.


Повний текст інтерв'ю  читайте на ONLINE.UA: "Коли Євросоюз скасує візи для українців: названа приблизна дата".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?