Стало відомо, що Росія і Японія вирішили щодо спірних Курил
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, що Росія і Японія вирішили щодо спірних Курил

Стало відомо, що Росія і Японія вирішили щодо спірних Курил
Джерело:  Meduza

Президент России Владимир Путин после встречи с премьер-министром Японии Синдзо Абэ

Президент Росії Володимир Путін після зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе пообіцяв забезпечити доступ японців до могил родичів на Південних Курилах.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Медузу.


Путін заявив, що Абе передав йому листа японців, які скаржилися на неможливість відвідати могили родичів на Південних Курилах. За словами російського лідера, він і японський прем'єр дали доручення міністерствам закордонних справ Росії і Японії пропрацювати можливість спрощення порядку відвідування могил.


Крім того, Путін і Абе після зустрічі заявили, що домовилися про

спільне господарське використання спірних територій на Південних Курилах

. Умови спільного господарського використання будуть визначені пізніше.


"Треба припинити історичний пінг-понг по цих територіях. Треба зрозуміти, що фундаментальні інтереси і Росії, і Японії вимагають довгострокового, остаточного врегулювання", - цитує Путіна Life.ru.


Читайте також

:

У Пу

тіна спробували відхреститися від здачі Курил: в мережі веселяться


Абе в свою чергу заявив, що Курили повинні стати територією, де спільно живуть і росіяни, і японці. За словами прем'єра Японії, переговори про мирний договір з Путіним тривали п'ять годин.


«Ми домовилися про те, що зробимо все, щоб максимально забезпечити їм (японцям - ред.) вільний доступ навіть в ті райони, які до сих пір були для них закриті», - зазначив Абе.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Путін під час свого візиту до Японії подарував прем'єр-міністру країни Сіндзо Абе тульський самовар, а як подарунок отримав картину із зображенням російського адмірала Путятіна, який в 1855 році уклав перший договір про дружбу між двома країнами

.


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?