Стало відомо, що загрожує осквернителям знаменитої синагоги в Умані
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, що загрожує осквернителям знаменитої синагоги в Умані

Стало відомо, що загрожує осквернителям знаменитої синагоги в Умані
Джерело:  online.ua

Зловмисникам, які в ніч на 21 грудня осквернили могильний комплекс, синагогу цадика Нахмана в Умані, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до восьми років, повідомив виконуючий обов'язки глави Національної поліції Вадим Троян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу міністерства внутрішніх справ.
Відзначається, що дії злочинців кваліфіковані за ч.3 ст.161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії».

Читайте також: Напад на синагогу в Умані: з'явилася різка реакція Луценка
"Головним управлінням Нацполіції в Черкаській області створено спеціальну слідчо-оперативну групу, до якої увійшли досвідчені і компетентні співробітники з метою якнайшвидшого розкриття злочину. На місці проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюються всі обставини та свідки кримінального злочину", - заявив Троян.
Як повідомляв ONLINE.UA, група невідомих в ніч на 21 грудня з антисемітськими криками російською увірвалася в синагогу в Умані, невідомі облили стіни молитовного будинку фарбою, кинули свинячу голову зі свастикою, розпилили сльозогінний газ і зникли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?