Стало відомо, скільки коштувало лікування Зеленського від коронавіруса
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, скільки коштувало лікування Зеленського від коронавіруса

Стало відомо, скільки коштувало лікування Зеленського від коронавіруса

Клінічна лікарня "Феофанія", яка знаходиться в Києві, назвала суму, що була витрачена на лікування від COVID-19 президента України Володимира Зеленського і глави його офісу Андрія Єрмака. У клініці відзначили, що вартість лікування кожного громадянина України з коронавірусною хворобою COVID-19, в тому числі і президента України або керівника ОПУ, становить в середньому 7800 гривень і може змінюватися відповідно до тяжкості перебігу і стадії захворювання. У лікарні також підкреслили, що для облаштування робочої зони президенту під час лікування ніяких коштів витрачено не було, так як це приміщення передбачено проектом будівлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Радіо Свобода.

"Окремо підрахунок вартості лікування Зеленського і Єрмака не проводився. Вартість лікування кожного громадянина України з COVID-19, незалежно від статусу, становить в середньому 7800 гривень і може змінюватися відповідно до тяжкості перебігу і стадії захворювання", - додали в Феофанії.

Також в клініці пояснили, що безкоштовне лікування коронавіруса в Феофанії може отримати кожен громадянин України за наявності показань до госпіталізації і в разі наявності бюджетних призначень.

Важливо нагадати, що в Нацслужби здоров'я України раніше уточнювали, що в середньому держава виплачує за один випадок лікування пацієнта з COVID-19 в медустанові більше 20 тисяч гривень. У той же час є пацієнти, на яких витрачають в 2-3 рази більше, а є ті, на яких менше - все залежить від перебігу хвороби. В свою чергу, заступниця міністра охорони здоров'я України Ірина Микичак відзначала, що лікування коронавіруса в Україні коштує від 300 до 10 тисяч гривень в день.

Нагадаємо, Зеленський лікувався від коронавіруса в Феофанії з 10 по 23 листопада. Там же проходив лікування і глава ОПУ Андрій Єрмак, у якого в одним день з президентом діагностували COVID-19. Вони обидва перенесли хворобу в легкій формі і вже повернулися до повноцінної роботи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 2 грудня в Україні зафіксували 13141 нових випадків зараження коронавірусом. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 758 264 осіб, з них 12717 пацієнтів померли через ускладнення, спровокованих коронавірусною хворобою. За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстровано в Запорізькій, Одеській, Київській, Сумській областях та в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?