Стало відомо, скільки "Нафтогаз" вимагає від Росії за злодійство
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, скільки "Нафтогаз" вимагає від Росії за злодійство

Стало відомо, скільки "Нафтогаз" вимагає від Росії за злодійство
Джерело:  online.ua

НАК "Нафтогаз Україна" і шість дочірніх компаній державного холдингу вимагають від Росії відшкодувати збитки, завдані незаконним захопленням активів «Нафтогазу» після анексії Криму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу НАК «Нафтогаз Україна».
Відзначається, що 17 жовтня НАК "Нафтогаз України" і шість дочірніх компаній ініціювали арбітражне провадження стосовно Росії відповідно до угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про заохочення та взаємний захист інвестицій.
НАК "Нафтогаз" попередньо оцінив збиток групи в 2,6 мільярда доларів.
У держхолдингу уточнили, що мова йде про майно НАК, "Чорноморнафтогазу", "Укртрансгазу", "Лікво", "Укргазвидобування", "Укртранснафти", "Газу України".
"Після незаконного вторгнення до Криму і окупації півострова в 2014 році Російська Федерація застосувала масштабну і добре скоординовану схему позбавлення українських компаній їх майна без виплати компенсації. У Криму "Нафтогаз" мав кілька цінних енергетичних активів, захоплення яких російською стороною грубо порушує двосторонню інвестиційну угоду, яка вимагає, щоб РФ поважала і захищала українські активи, в тому числі і ті, що розташовані в Криму", - сказано в повідомленні.
Відзначимо, в квітні 2016 року НАК "Нафтогаз України" подав проти Росії позов до міжнародного суду в частині відшкодування шкоди внаслідок втрати активів, розташованих в окупованому Криму.
Як повідомляв ONLINE.UA, в НАК "Нафтогаз України" в липні заявили, що компанія не буде оплачувати рахунки російського "Газпрому", виставлені за поставки газу на окуповані території Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?