Стало відомо, скільки українців виїхало на заробітки до Польщі
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, скільки українців виїхало на заробітки до Польщі

Стало відомо, скільки українців виїхало на заробітки до Польщі
Джерело:  Bloomberg

Офіційна статистика Польщі свідчить, що за останні 5 років кількість трудових мігрантів в цій країні збільшилась в 5 разів. Переважна більшість з них (75%) становлять українці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Кількість громадян України, які працюють в польських компаніях, зараз становить 454 тисяч чоловік. При цьому до уваги беруться лише ті, хто офіційно зареєстрований та платить внески у місцеву Службу соціального захисту. Усього ж, за даними Bloomberg, у Польщі працює 1,5 мільйони українських громадян, які становлять 4% населення країни-сусідки.

Наші співвітчизники працюють у кожній п’ятій польській фірмі. Протягом останнього року серед поляків з’явилися побоювання, що лібералізація міграційного законодавства Німеччині призведе до того, що українські робітники масово переїдуть в цю країну. Однак поки що ситуація знаходиться на стабільному рівні.

Ще у 2004 році Польща сама потерпала від проблеми виїзду своїх громадян. Тоді лише за кілька років країну полишили 2 мільйони місцевих жителів, які вирішили переїхати на заробітки до Західної Європи. Зараз безробіття у Польщі знаходиться на рекордно низькому рівні – 3,8%. Темпи економічного зростання з року в рік коливаються біля позначки 5%.

Нагадаємо, що середня зарплата українців в доларах досягла рівня 2013 року. Як свідчить статистика, у березні 2019 року середня зарплата виросла до 10237 гривень, що за курсом 26,6 гривень за 1 долар становить 385 доларів. Якщо порівнювати з минулим роком, то у доларовому еквіваленті спостерігається зростання на 22,1%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?