Стало відомо, в яких областях України найвищий рівень безробіття
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, в яких областях України найвищий рівень безробіття

Стало відомо, в яких областях України найвищий рівень безробіття
Джерело:  online.ua

Найвищий рівень безробіття зафіксовано в Луганській, Донецькій і Волинській областях. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Державної служби зайнятості.

Згідно останньої інформації Держстату, рівень безробіття населення (за методологією Міжнародної організації праці) в віці 15-70 років склав 9,2% працездатного сили.

«Найнижчий рівень безробіття спостерігався в Харківській (5,9%), Київській (6,3%) областях та місті Києві (6,7%), а найвищий – в Луганській (15,3%), Донецькій (14,1%), Волинській (12,3%) областях», – повідомили в Державній службі зайнятості.

Станом на серпень цього року статус безробітного мали 275 тисяч українців, з них 224,8 тис. отримували допомогу по безробіттю. Переважну більшість (159,5 тис.) з цього переліку становлять жінки. Решта 115,5 тисяч безробітних є чоловіками.

З 1 січня 2019 року офіційно зареєстровані безробітні отримують такі розміри державної допомоги:

  • 1630 гривень – для застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить не менше ніж 6 місяців;

  • 610 гривень – для осіб, які мають страховий стаж менше 6 місяців протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної.

Нагадаємо, що за даними опитування українців про найбільші проблеми, які їх хвилюють, у січні цього року безробіття перебувало лише на 4-му місці. Найбільше всього громадян України хвилювало зростання цін, система охорони здоров’я та соціальний захист бідних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?