Стало відомо, хто прийме Чемпіонат Європи з футболу у 2028
Категорія
Спорт
Дата публікації

Стало відомо, хто прийме Чемпіонат Європи з футболу у 2028

Хто прийме Чемпіонат Європи з футболу у 2028
Джерело:  УЄФА

Чемпіонат Європи з футболу у 2028 році прийматимуть Велика Британія та Ірландія. Туреччина відмовилася від турніру заради спільної заявки на Євро-2032 з Італією.

Що відомо про проведення Євро-2028

Претендентами на проведення Євро-2028 були Туреччина та спільна заявка Великої Британії та Ірландії. Тепер господар континентальної першості 2028 року відомий автоматично.

Офіційно його оголосять 10 жовтня коли відбудеться засідання Виконавчого комітету УЄФА.

Рішення Туреччини відмовитися від проведення Євро-2028 ґрунтується на бажанні провести чемпіонат Європи 2032 року спільно з Італією. Доля цієї заявки також визначиться на прийдешньому Виконкомі організації.

Відповідно до заяви від 28 липня, якою італійська та турецька футбольні асоціації подали спільну заявку на проведення Євро-2032, адміністрація УЄФА написала обом федераціям. У листі підтверджується, що їхня спільна заявка була належним чином отримана та відправлена для оцінки та розгляду Виконавчим комітетом УЄФА, – йдеться у повідомленні керівного органу.

Відтак, чемпіонат Європи-2028 прийматимуть одразу п'ять країн: Англія, Ірландія, Шотландія, Вельс та Північна Ірландія. Оскільки така кількість складає майже п'яту частину учасників фінальної стадії турніру, за інформацією Sky Sports, усі вони зіграють у кваліфікації Євро-2028.

Натомість на два місця, які УЄФА зберігає для організаторів турніру, претендуватимуть збірні, які не подолають кваліфікацію чемпіонату Європи-2028. Однак участь у фінальній частині Євро команд, що не подолали відбір, в УЄФА наразі не знайшла достатньої підтримки.

Матчі відбуватимуться у Лондоні, Кардіффі, Манчестері, Ліверпулі, Ньюкаслі, Бірмінгемі, Глазго, Дубліні та Белфасті.

Україна на Чемпіонаті Європи з футболу

Перед жовтневими матчами відбору на Євро-2024 збірна України займає третє місце у своїй відбірковій групі. Набравши сім очок у п'яти поєдинках, "синьо-жовті" за додатковими показниками випереджають Північну Македонію.

Наступний чемпіонат Європи з футболу у 2024 році пройде у Німеччині. Турнір проходитиме у 10 містах, а фінал 14 липня 2024-го прийматиме "Олімпійський стадіон" у Берліні.

Чинним чемпіоном Європи є збірна Італії, яка у фіналі Євро-2020 у серії післяматчевих пенальті здолала Англію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?