Стало відомо, як люди Єфремова відбирали підприємства на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як люди Єфремова відбирали підприємства на Донбасі

Стало відомо, як люди Єфремова відбирали підприємства на Донбасі
Джерело:  online.ua

Командир відділення розвідки в 34 батальйоні Збройних Сил України, колишній луганський активіст Костянтин Ільченко розповів про те, як люди колишнього лідера фракції Партії регіонів, екс-депутата Олександра Єфремова, затриманого за підозрою в сепаратизмі і причетності до створення так званої ЛНР, відбирали у бізнесменів підприємства на Донбасі .
Про це Ільченко заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.
Довгі роки Ільченко виступав проти діяльності Олександра Єфремова, в минулому багаторічного губернатора Луганської області, якого Ільченко називає одним з представників "луганської мафії".
Ільченко розповів ONLINE.UA історію про власну спробу попрацювати в бізнесі на Луганщині, коли в 1996 році він взяв в оренду шахту "Травнева" об'єднання "Свердловантрацит".
«У мене все виходило, і я виступав для них («луганської мафії" - Ред.) головним подразником. Якраз в цей час я підписав фінансовий меморандум з німецькою інвестиційною компанією. Всю суму називати не буду, але меморандум передбачав перший блок траншей на суму 20 000 000 доларів США», - згадує Ільченко.
«Ми вже підходили до банківських операцій - і ось ця обставина взагалі мало не вбила місцевих "князів"! Якби ці гроші зайшли, то я став би точкою тяжіння не тільки в Свердловську, але і в Луганській області», - продовжує колишній луганський бізнесмен.
«Я міг би ще кілька шахт взяти, а потім стати мером, нардепом - коротше, починалася вже велика політика. Були спроби залякати мене за допомогою братви, але вони зрозуміли, що це на мене не діє», - продовжує Ільченко.
«І вони пішли іншим шляхом: приїхав ставленик Єфремова Володимир Курбацький, голова правління "Луганськобленерго", і звинуватив нас у тому, що ми не платимо за електроенергію. А у мене був договір з "Свердловантрацитом", я постачав їм "штиб" (похідний продукт від видобутку кам'яного вугілля, - ONLINE.UA), розплачувався таким чином за електроенергію», - розповідає Ільченко.
«Я запропонував Курбацькому зробити звірку, отримав у відповідь відмову. Без будь-яких підстав Курбацький відключив подачу електроенергії на шахту. До всього іншого, він скоїв посадовий злочин, відключивши нас навіть від "броні", тобто тепер шахта не могла провітрювати виробітки і відкачувати ґрунтові води», - згадує Ільченко.
«Це була середина 1997 року. Відключення тривало близько чотирьох місяців, і за цей час ми втратили шахту», - підсумовує співрозмовник ONLINE.UA.


Нагадаємо, 1 серпня

суд обрав Олександру Єфремову запобіжний захід у вигляді утримання в СІЗО строком на 2 місяці. Сам Єфремов на суді відмовився визнати свою провину і заявив, що в матеріалах справи немає доказів його зазіхань на територіальну цілісність України

.


Раніше

в інтерв'ю ONLINE.UA колишній депутат-регіонал Володимир Ландик заявив, що Єфремов брав активну участь у здачі Луганська сепаратистам

.


Пізніше

Ландик додав, що генпрокурор Юрій Луценко після інтерв'ю ONLINE.UA і зустрічі з ним серйозно взявся за справу Єфремова

.


Більше читайте на ONLINE.UA:  При Ефремове и Королевской шахты на Луганщине просто резали на металл — пострадавший о схемах

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?