Стало відомо, як пакетований чай впливає на організм людини
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, як пакетований чай впливає на організм людини

Стало відомо, як пакетований чай впливає на організм людини
Джерело:  University of Derby

Науковці з університету Дербі, Лондон, дійшли висновку, що дешеві чайні пакетики при регулярному їх вживанні сприяють критичному підвищенню рівня фтористих з'єднань в організмі, які можуть завдати істотної шкоди здоров'ю. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на University of Derby.
Як відомо, фтор, потрапляючи в організм, провокує розвиток остеопорозу, слабкість в м'язах, біль у суглобах. Високий вміст фтору призводить до зниження міцності зубів, провокує розвиток ниркових захворювань, а також онкології. Як стверджують медики, один із симптомів того, що ви отруїлися фтором - це присутність чорних плям на зубах. Дослідники інформують, що доза фтору, виявлена ​​в пакетиках з чаєм, перевищує нормативно встановлену на 75-120%.
Літр чаю, приготований з використанням таких пакетиків, міститиме 6 мг фтору, при встановленій добовій нормі для дорослої людини максимум 4 мг. Такий високий вміст цієї речовини пояснюється тим, що при виробництві недорогого пакетованого чаю використовується старе чайне листя, в якому накопичується найбільше фтору. Таким чином, якщо пити чай, що містить 10-20 мг фтору на протязі певного часу, то можна заробити одне зі згаданих серйозних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?