Стало відомо, як покарали депутатів за спробу заїхати на джипі по сходах в під'їзд
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як покарали депутатів за спробу заїхати на джипі по сходах в під'їзд

Стало відомо, як покарали депутатів за спробу заїхати на джипі по сходах в під'їзд
Джерело:  online.ua

Політичну силу колишнього українського президента Петра Порошенка "Європейська солідарність" сколихнув резонансний скандал після того як двоє депутатів партії намагалися на позашляховику Mercedes Gelendwagen заїхати в під'їзд багатоповерхівки по сходах. Видовищне відео з лихацтвом нардепів швидко облетіло мережу і викликало бурхливу реакцію не тільки в українців, а й у правоохоронців та керівників політсили, від якої депутати-порушники були обрані до місцевої ради в Пустомитах Львівської області. 21 листопада пресслужба "Європейської солідарності" повідомила, що депутатів Андрія Жідачека і Миколу Пущака, які вночі намагалися на позашляховику заїхати по сходах в під'їзд багатоповерхівки, виключили з партії. Відреагував на резонансну подію і заступник голови МВС України Антон Геращенко. Він повідомив, що нардепам виписали штрафи, але припустив, що їм ще потрібна допомога психіатра. Геращенко також показав на відео, як депутати намагалися заїхати по сходах на джипі в під'їзд, передає ONLINE.UA.

"21 листопада радою Львівської обласної територіальної організації «Європейської Солідарності» прийнято рішення про виключення з лав партії двох її членів: Жідачека Андрія Богдановича, обраного депутатом Пустомитівської міської ради, і Пущака Миколи Зіновійовича, депутата Солонківської сільської ради, за вчинення ганебних дій, що суперечать цінностям партії. Поряд з цим Рада Львівської обласної організації партії звернулася до Солонківської ОТГ з вимогою звільнити Миколу Пущака з посади заступника голови ОТГ і закликала Жідачека і Пущака скласти депутатські мандати", - відреагували на скандал в політичній силі Порошенко.

У свою чергу, Жідачек пообіцяв мешканцям будинку відновити сходи і купити п'ять вогнегасників або камери відеоспостереження в якості моральної компенсації. Але Пущак спростовує причетність до нічної резонансної події.

"Ось просто цікаво, що було в головах двох новообраних депутатів Пустомитівської міської Ради, коли вони на Mercedes Gelendwagen вирішили заїхати у двір багатоквартирного будинку по пішохідних сходах? Поліція звичайно притягнула до відповідальності і оштрафувала перебувалих не в своєму розумі, прости Господи, депутатів, але тут, на мою думку, потрібна також допомога психіатра. До речі, вони не діти. Одному 34 роки. Другому - 36. Хоча може я помиляюся і в пустомитівських депутатів є контракт з «Mercedes» на випробування, як їздять їх джипи по пішохідних сходах?", - прокоментував відео з заїздом депутатів по сходах на джипі Геращенко.

На даний час відомо, спроби депутатів заїхати на джипі в під'їзд потрапили на камери відеоспостереження, які встановлені по периметру житлового будинку, в якому орендує квартиру Жідачек. На записі видно, що у двір багатоповерхівки заїжджає авто, проходить парковку і на кілька хвилин зупиняється перед входом в під'їзд. Через деякий час автомобіль рушає з місця і починає їхати до дверей під'їзду по сходах. З другої спроби машині вдалося піднятися на ганок будинку. Кілька хвилин депутати сиділи в авто, а потім заднім ходом спустилися назад. При цьому місцеві лівовські ЗМІ повідомляють, що Жидачек просто знаходився в машині, а автомобілем Mercedes G 500, який за неофіційними даними зареєстрований на Пущак Любов Михайлівну 1958 року - родичку депутата, керував Пущак.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українську політику сколихнув новий резонансний скандал після того, як український лідер Володимир Зеленський відреагував на роботу фітнес-клубу "5 елемент", що має відношення до колишнього президента Петру Порошенко, під час карантину вихідного дня. Чинний глава держави поскаржився, що багато чиновників і впливових політиків нахабно ігнорують рішення Кабінету міністрів. Володимир Зеленський пригрозив, що нікому порушення закону не зійде з рук. Порошенко назвав це агонією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?