Стало відомо, як прихильники "руського миру" влаштовували антисемітські провокації в Києві
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, як прихильники "руського миру" влаштовували антисемітські провокації в Києві

Стало відомо, як прихильники "руського миру" влаштовували антисемітські провокації в Києві
Джерело:  online.ua

У Києві за часів Євромайдану прихильники так званого "руського миру" влаштовували антисемітські провокації, б'ючи прихожан Єврейського центру та намагаючись підпалити синагогу.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів військовий інструктор-волонтер, колишній військовослужбовець Армії оборони Ізраїлю Цві Аріелі.
"Спочатку я на прохання головного рабина створив і очолив Єврейську самооборону за часів Майдану, щоб охороняти Єврейський центр. Тому що тоді сталося чотири побиття поспіль з невеликими інтервалами - прихожан били, хасидів. Намагалися підпалити синагогу, але ми загасили. І було багато таких антисемітських інцидентів по всій країні. Воно завжди було, але раз на півроку, припустимо. А тут - щотижня", - згадує він.
За його словами, подібні провокації - справа рук прихильників так званого "руського миру".
"Це явно робили симпатики "руського миру", причому досить професійно, нікуди не бігли, не виїжджали - сідали в машину, чекали, що буде далі, досліджували реакцію, дивилися. А, ще був випадок, коли одного побили - і російські канали вже чекали в лікарні, коли його привезуть. Ще тоді ніхто не знав, що його побили...", - зазначив Аріелі.
Читайте також: Після Путіна може бути ще гірше - військовий дав прогноз для України
Інструктор розповів також, що після його статті про ОУН, в якій він досить безсторонньо написав про Степана Бандеру і Романа Шухевича, в контексті антисемітизму, до нього зверталися за коментарями російські ЗМІ.
"Після тієї статті до мене почали звертатися. Але я з принципу не спілкуюся з російськими телеканалами. Тому що знаю: вони зроблять передачу, що в Україні глорифікують нацистських злочинців, і - "як каже тренер, інструктор української армії"... і, що б я там не сказав, все одно їх пропагандистська машина так нарізуватиме мої фрази і так зіпсує їх контекст, що я сам себе на екрані не впізнаю. Навіщо мені це треба? Навіщо мені посилювати російську пропаганду - тим більше, спрямовану проти України? Саме тому я з російськими журналістами не спілкуюся і не має наміру робити це надалі", - сказав він.
Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Україна здатна повернути Донбас силою і вигнати звідти "невпізнаних зелених чоловічків" - Цві Аріелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?