Стало відомо, як Путін збирається залишитися при владі після 2024 року
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, як Путін збирається залишитися при владі після 2024 року

Стало відомо, як Путін збирається залишитися при владі після 2024 року
Джерело:  Bloomberg

Незважаючи на зниження свого рейтингу серед росіян, Володимир Путін не збирається віддавати владу навіть після завершення четвертого терміну перебування на посаді президента РФ. За даними поінформованих джерел, у 2024 році господар Кремля планує знову обійняти посаду прем’єр-міністра, однак зі значно більшими повноваженнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Для вирішення проблеми з черговим переформатуванням влади, у Путіна розробляють сценарій підвищення кількості мажоритарних депутатів з 50% до 75%. За допомогою цього у Кремлі розраховують сформувати на найближчих парламентських виборах у 2021 році провладну більшість в умовах значного падіння рейтингів «Єдиної Росії». При цьому лояльні до Путіна кандидати-одномандатники будуть брати участь у виборах як формально незалежні самовисуванці.

Збереження контролю над Державною Думою дасть Путіну можливість внести необхідні зміни до Конституції, які розширять повноваження майбутнього прем’єр-міністра за рахунок повноважень президента. Ще одним варіантом є «німецька форма правління», коли влада буде передана голові правлячої партії.

За умови збереження діючої виборчої системи пропрезидентська партія «Єдина Росія» разом з лояльними мажоритарниками може розраховувати лише на просту більшість голосів. Тоді як для пролонгації влади Путіна доведеться міняти Конституції. Для цього необхідно мати щонайменше 300 депутатів.

Попередній сценарій, за яким Путін мав стати главою «об’єднаної держави Росії та Білорусі», зазнав краху через активний супротив білоруського лідера Олександра Лукашенка.

Нагадаємо, що вчора у Путіна зізналися, що він зробив після телефонної розмови із Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?