Стало відомо, як Росія і ДНР-ЛНР заважають Україні продати важливе підприємство
Категорія
Економіка
Дата публікації

Стало відомо, як Росія і ДНР-ЛНР заважають Україні продати важливе підприємство

Стало відомо, як Росія і ДНР-ЛНР заважають Україні продати важливе підприємство
Джерело:  online.ua

Народний депутат від "Народного фронту" Ігор Лапін розповів, як Росія і підконтрольні їй бойовики ДНР і ЛНР заважають Україні продати Одеський припортовий завод.
Про це він сказав в інтерв'ю ONLINE.UA.
За його словами, є ризики для аміакопроводу (прокачування аміаку відбуваються по трубопроводу Тольятті - Горлівка - Одеса по території, непідконтрольнiй Україні і окупованій бойовиками і Росією. ОПЗ, крім виробництва аміаку, ще й приймає, охолоджує і перезавантажує його, - ONLINE.UA).
"... Загрожує Росія, ризики аміакопроводу. Ну, наприклад, сепари підірвуть газопровід. Це для Донбасу екологічна катастрофа, але теоретично", - сказав нардеп.
За його словами, ризиковано приватизувати підприємство, інфраструктурно пов'язане з територією, окупованою бойовиками.
"Приватизувати підприємство, інфраструктурно пов'язане з непідконтрольною територією, з боргами Фірташу, з незрозумілими рухами Генпрокуратури і судовими погрозами "Нортіми" - ризик. Якщо ми хочемо позбутися такого токсичного активу - треба продавати. Якщо врахувати, що завод стоїть, а ринок оживе не раніше 2019 року, точно треба продавати. Якщо ж ми хочемо нормально продати - треба ОПЗ очищати від проблем", - зазначив Лапін.
Більше  читайте в інтерв'ю Ігоря Лапіна ONLINE.UA: Українські клани розірвуть імперію Фірташа, наступним буде Коломойський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?