Стало відомо, як Росія намагається зберегти Крим за допомогою Донбасу
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, як Росія намагається зберегти Крим за допомогою Донбасу

Стало відомо, як Росія намагається зберегти Крим за допомогою Донбасу
Джерело:  online.ua

Українській владі необхідно в найкоротші терміни розробити стратегію повернення окупованих Росією Криму та Донбасу, щоб протистояти планам РФ із перекроювання українських територій.
Таку думку у своїй статті для ONLINE.UA висловив політичний експерт Євген Магда.

Читайте також: Кремль чекає, що українці з'їдять себе самі: про нові переговори щодо Донбасу
"Росія має намір забезпечити збереження за собою Криму і скорочення західних санкцій, які є для неї проблемою. Ликом в рядок цього процесу стали спроби Надії Савченко своєю присутністю на окупованому Донбасі легітимізувати бойовикі. Такі спроби, на перший погляд, малоефективні, але це, швидше за все, - тільки частина комплексу ініціатив", - вважає Магда.
"У Кремлі добре розуміють ступінь зацікавленості Заходу в припиненні збройного конфлікту на сході України, тому будуть постійно грати на цьому. Росія має намір в ручному режимі регулювати ступінь напруженості і температуру протистояння на Донбасі, одночасно пропонуючи українським офіційним особам забути про Крим. Можливо, за окрему плату", - припускає експерт.
На його погляд, у Україні є способи ефективно протистояти агресії РФ.
"Ефективно протистояти цій тактиці Кремля можна тільки одним шляхом: в найкоротші терміни розробивши і прийнявши стратегію повернення Донбасу і Криму, написану в таких формулюваннях і затверджену на такому високому державному рівні, щоб ні у кого і думки не виникало, що Україна може відмовитися від шматочка своєї території. В іншому випадку провокаційні плани і далі підриватимуть довіру до влади, виступаючи в ролі каталізатора для чергової масштабної зради", - додав Магда.
Більше читайте в статті Євгена Магди на ONLINE.UA: Росія вигадує хитрі плани щодо Криму і Донбасу: у Києва є лише одна відповідь


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?