Стало відомо, як Росія планує зірвати президентські вибори в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як Росія планує зірвати президентські вибори в Україні

Стало відомо, як Росія планує зірвати президентські вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Російські спецслужби планують завербувати мешканців ОРДЛО для створення провокаційних ситуацій на виборчих дільницях під час президентських виборів в Україні, який будуть проходити 31 березня 2019 року.

Про це повідомили екс-співробітник Головного управління розвідки України капітан першого рангу Юрій Сміщук та екс-співробітник Управління спеціальних операцій ГШ ЗСУ полковник В'ячеслав Протопопов в інтерв'ю Guildhall, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інформаційний опір".

"За наявною інформацією російські куратори і «квазіспецслужба» терористів "ЛНР" ведуть підготовку групи провокаторів з числа громадян України, які тимчасово проживають на непідконтрольній території і входять в агентурний апарат «МГБ ЛНР». Їхнім завданням буде штучне створення провокаційних ситуацій на виборчих дільницях, які будуть висвітлюватися в ЗМІ і формувати враження нібито фальсифікації, непрозорості виборів, їх незаконність і нібито порушень прав переселенців. Обов'язковими умовами є те, щоб всі перераховані вище факти і порушення фіксувалися представниками ЗМІ, були чисельними і охоплювали більшість регіонів України", - заявив Сміщук.

Відзначається, що серед можливих варіантів розглядається ситуація з відмовою надання права голосу за довідками переселенців. Подібні провокації з боку російських спецслужб плануються в Києві і містах центральної частини України.

Відомо, що з провокаторами зараз працюють російські фахівці в сфері виборчого права та представники виборчих комісій. Їх вчать правильно "трактувати" виявлені "порушення" і висвітлювати їх в пресі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше старший британський журналіст і віце-президент Центру аналізу європейської політики (CEPA) у Вашингтоні Едвард Лукас зробив прогноз про плани Путіна на президентських виборах в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?