Стало відомо, як у військових забирали зброю, коли до них приїжджав Янукович
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, як у військових забирали зброю, коли до них приїжджав Янукович

Стало відомо, як у військових забирали зброю, коли до них приїжджав Янукович
Джерело:  online.ua

Коли Віктор Янукович за часів свого президентства в Україні їздив на полігон до військовослужбовців Збройних сил, бійцям забороняли навіть торкатися до зброї.


Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів радник чинного президента Петра Порошенка Юрій Бірюков.


Радник Порошенко розповів, як організував візит українського лідера на передову бойових дій на Донбасі влітку 2016 року: "Бійці дійсно не знали, що приїде президент. Це правда абсолютно. Тому що ми працювали з передової, і передова група видавала себе за охорону міністра оборони. Користуючись тим, що я заодно - радник міністра оборони, я всім розповідав, що це міністр оборони через пару тижнів приїде", - підкреслив він.


Читайте також: На Донбасі розбомбили будинок, в якому зупинявся Порошенко - радник


"Бійці дізналися про те, хто приїде, в той момент, коли вертоліт вже сів в кілометрі від них. Але, знову ж таки, почали писати в коментарях: "Та, це все постановочні фото... Та, у них там патронів в магазинах не було". Блін, та це ж Піски! Там у всіх патрони в магазинах! Це нормально! Ніхто не висмикував у бійців зброю і боєприпаси. Тому що він - їх верховний головнокомандувач. Якщо верховний головнокомандувач настільки не довіряє своїй армії - то це все, це кінець країні", - додав Бірюков.


Також він пояснив, як проходив візит до військовослужбовців попереднього президента Януковича: "Мені мої в 79-ій розповідали, як до них на полігон приїжджав Янукович - і скільки там снайперів сиділо в окрузі, і як їх попереджали, що тільки спробуйте хоча б доторкнутися до зброї!.."


Для порівняння, радник президента пояснив, як відреагували бійці АТО, побачивши на передовій Порошенко: "Це шок. Плюс - він нагороджував тоді. Плюс - ми там якісь фрукти привезли. У одного офіцера дійсно почалася істерика. Він не вірив у все, що відбувається. у нього сльози градом ллються, він стоїть... Ну, ніяковіння. Це ж армія. Дійсно, є в армії якісь рефлекси на вище начальство. А тут - саме вищестояще, ще вище не буває. А так взагалі там неформально - кісточками від черешні кидалися... насправді, було весело".


Більше  читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Україна 15 років готувалася "воювати" з Румунією і ще однією країною, армії не стало зовсім - Юрій Бірюков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?