Стало відомо, як Україна допомагає ДНР-ЛНР
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, як Україна допомагає ДНР-ЛНР

Стало відомо, як Україна допомагає ДНР-ЛНР
Джерело:  online.ua

Завдяки млявій боротьбі з контрабандою на окуповані території Донбасу Україна допомагає бойовикам так званих ДНР і ЛНР наповнити бюджет і сформувати на середній клас, що надає їм значну допомогу.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив ветеран АТО і волонтер Родіон Шовкошитний.
"На окупованих територіях купа митниць, все що заходить з нашої сторони, що оподатковується, сплачується мито в так званий "республіканський банк ДНР". Що ж ми робимо, скажіть? Ми наповнюємо бюджет окупованих територій", — підкреслив він.
За його словами, українські силовики зараз можуть застосувати до контрабандистам тільки адміністративний кодекс — порушення порядку ведення господарської діяльності, при цьому порушників активно покривають у судах.


Читайте також: Бойовики ДНР недолуго забрехались про українську армію: в мережі висміяли ляп


"Мова йде про штрафи до 17 000 гривень. Якщо буде постійний порядок, там вже передбачена конфіскація, це вже може бути стимулом не потрапляти в руки закону. А так контрабандисти не особливо боялися", — заявив волонтер.
Шовкошитний додав, що "таким чином ми розвиваємо середній клас на окупованих територіях".
За словами волонтера, "протоколи доходили до суду (по нашій дільниці це Дружківський суд), і з 200 протоколів 90% було "заминусовано" — знаходили спільну мову з суддями".
"В Бахмуті, у сусідської групи — там майже 100% відхилені, відправлені "на доопрацювання". Застосована корупційна складова: простіше зайти до судді і дати йому чотири-п'ять тисяч, ніж платити за протоколом сімнадцять", - з гіркотою зазначив він.


Читайте также: На Донбасі масово легалізуються контрабандисти: розкрита схема



"Де-факто ми там (в окупованих районах Донбасу – Ред.) зараз маємо власне Придністров'ї, і ми зміцнюємо його економічно", — підкреслив він.
У той же час, "так зване "міністерство окупації" (Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, — ONLINE.UA) простягає тему про те, що офіційно треба дозволити провезення 200 кілограмів вантажу замість 50".
"Розповідають, що "бабуся не може вийти купити поїсти, а їй добрий чоловік привезе продукти". А насправді в "Газель" можна посадити водія та ще трьох чоловік, на кожного записати по двісті кілограмів — от і рахуйте, скільки вийде", - заявив волонтер

Більше  читайте на ONLINE.UA: Україна економічно укріплює своє Придністров'я на Донбасі - волонтер Родіон Шовкошитний.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?