Стало відомо, як зростуть пенсії у 2019 році
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, як зростуть пенсії у 2019 році

Стало відомо, як зростуть пенсії у 2019 році
Джерело:  УНН

В 2019 році Пенсійний фонд України (ПФУ) проведе перерахунок пенсій у зв'язку зі зростанням середніх зарплат. З даною заявою виступив заступник голови фонду Владислав Машкін, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.

Він зазначив, що пенсії мають бути підвищені на 50% темпів зростання середньої заробітної плати і на 50% темпів зростання інфляції. Окрім того, вказано, що враховується чергове підвищення пенсій військовослужбовцям.

"Згідно з рішенням уряду, у цьому році відбувається виплата 50% перерахованих пенсій, у наступному році - ще 25% від суми підвищення буде додано до пенсії", - сказав Машкін.

За його словами, протягом останніх місяців витрат на пенсії зросли на 64,2 млрд грн порівняно з аналогічним періодом минулого року.

"Згідно з оперативними даними, загальна сума видатків на пенсійні та інші заплановані виплати пенсій за вісім місяців 2018 року склала 234,6 млрд грн, що на 64,2 млрд грн більше порівняно з минулим роком", - додав заступник голови фонду.

Як повідомляв ONLINE.UA, всі соціальні виплати працюючим пенсіонерам будуть збережені в повному обсязі. У Мінсоцполітики запевнили, що цієї категорії пенсіонерів немає необхідності вибирати між пенсією і зарплатою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?