Стало відомо, яка популярна дієта викликає порушення роботи серця
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, яка популярна дієта викликає порушення роботи серця

Стало відомо, яка популярна дієта викликає порушення роботи серця
Джерело:  online.ua

Вчені з університету Сунь Ятсена переконані, що відома низьковуглеводна дієта може збільшувати ризик розвитку аритмії – порушення роботи серця. За їхніми словами, дефіцит вуглеводів порушує роботу серцевого м’яза, передає ONLINE.UA з посиланням на Daily Mail.

Зазначається, що дослідники проаналізували медичні записи 14 тисяч людей. На початку дослідження, яке тривало 22 роки, у жодного учасника не було миготливої аритмії. Вони також заповнили анкету та повідомили про можливе щоденне споживання 66 різних продуктів в опитувальних листах.

 Усіх учасників розділили на 3 групи:

• низьке споживання вуглеводів (менш як 44,8% калорій від денного споживання);
• помірне споживання вуглеводів (від 44,8% до 52,4% калорій);
• високе споживання вуглеводів (більше, ніж 52,4% калорій).

По закінченню експерименту у 1900 людей виявили миготливу аритмію.

"Учасники, які вживали малу кількість вуглеводів, частіше страждали від миготливої аритмії. У них було на 16-18% більший ризик виникнення порушень серця, ніж у людей з інших груп. Існує кілька можливих причин цьому – відсутність продуктів, що зменшують запалення (овочі, фрукти, зерна) та збільшення кількості білків та жирів в раціоні, що може призвести до окислювального стресу, який також пов'язаний з миготливою аритмією", - сказано в повідомленні.

Дослідники рекомендує, щоб вуглеводи становили від 45 до 65 % від загального добового споживання калорій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені розкрили головний секрет швидкого схуднення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?