Стало відомо, якими шляхами перші російські диверсанти потрапили в Україну
Категорія
Події
Дата публікації

Стало відомо, якими шляхами перші російські диверсанти потрапили в Україну

Стало відомо, якими шляхами перші російські диверсанти потрапили в Україну
Джерело:  online.ua

Перші російські диверсійні групи зайшли на територію України у 2014 році за допомогою контрабандистів, які регулярно працюють на українсько-російському кордоні.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA розповів прес-секретар Державного прикордонної служби Олег Слободян.
Читайте також: Житель Донецька запропонував оригінальний спосіб звільнити місто
"Коли починалася військова агресія Росії на Сході, то перші російські диверсійно-розвідувальні групи зайшли стежками контрабандистів і за допомогою самих контрабандистів", - зазначив він.
"Не потрібно бути знавцем дій спецслужб, щоб зрозуміти, що кожен контрабандист, який працює на даній ділянці, так чи інакше завербований. Йому дозволяють переміщати невеликі партії товару в обмін на інформацію", - додав Слободян.
За його словами, незважаючи на те, що далеко не всі порушники кордону завербовані російськими спецслужбами, проблеми на кордонах з Росією - питання національної безпеки України.
"Нещодавно ми отримали інформацію, що громадяни України, які проживають поряд з кордоном Росії і перетинають його досить часто, їздять на автомобілі російської реєстрації або працюють там, мають родичів, потрапляли під тиск Росії. Деяких просто шантажували, навіть били, намагалися завербувати, повісити на них будь-які злочини", - розповів прес-секретар ДПС.
"Система протидії злочинам на кордоні носить інший вимір, ніж ми звикли сприймати на побутовому рівні. Зараз мова йде не просто про економіку, завдання збитків державі. Якщо ми говоримо про кордон з Росією - це проблема національної безпеки. Тому щільність наших підрозділів, оперативне прикриття кордонів, взаємодія зі спецслужбами на цій ділянці - в пріоритеті", - вважає Слободян.
Більше читайте в інтерв'ю ONLINE.UA: На кордоні з Росією буде не стіна, а інша система захисту - прес-секретар Держприкордонслужби України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?