Стало відомо, який фактор підвищує ризик виникнення депресії
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, який фактор підвищує ризик виникнення депресії

Стало відомо, який фактор підвищує ризик виникнення депресії
Джерело:  online.ua

Вчені з Тегеранського медичного університету заявили, що наявність у дітей і підлітків депресії залежить від їх індексу маси тіла, а регулюється – статтю. За словами експертів, у хлопчиків і дівчаток різна схильність, передає ONLINE.UA з посиланням на Childhood Obesity.

Вказано, що дослідники вивчили дані з більш ніж 25 тисяч іранських дітей.Вони зосередилися на вивченні зв'язку між психічним розладом і вагою серед іранців у віці від 6 до 18 років.

"Для кожного учасника вчені зібрали інформацію про їх стать, вік, індекс маси тіла, соціоекономічний статус батьків і місце проживання.Наявність депресії перевірили за допомогою стандартизованого опитувальника для перевірки психічного стану дитини.Аналіз показав, що зв'язок між індексом маси тіла і наявністю депресії у дітей та підлітків залежить від статі.У хлопчиків з недостатньою вагою депресія зустрічалася частіше, ніж серед хлопчиків з нормальною і надмірною вагою. У дівчаток ризик наявності розладу зростає зі збільшенням ваги: найчастіше депресія зустрічалася у дівчаток з ожирінням", - сказано в повідомленні.

Вчені наголошують, що в будь-якому випадку батькам і іншим дорослим необхідно уважно стежити за дітьми в групі ризику.

Нагадаємо, раніше вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі прийшли до висновку, що волоські горіхи допомагають боротися з депресією. Зазначається, що вони провели дослідження про вплив волоських горіхів на психічне здоров’я. Було опитано близько 26 тисяч осіб. З’ясувалося, що люди, які регулярно їли горіхи, на 26% рідше страждали депресіями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  вчені зробили черговий прорив в області регенеративної медицини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?