Стало відомо, який смачний продукт здатний боротися з раком печінки
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стало відомо, який смачний продукт здатний боротися з раком печінки

Стало відомо, який смачний продукт здатний боротися з раком печінки
Джерело:  online.ua

Вчені з американського Університету Тафтса прийшли до висновку, що вживання в їжу помідорів знижує ризик розвитку жирової хвороби печінки, раку і запалення органу. Вказано, що позитивний ефект дає каротиноїдний пігмент лікопен, який міститься в томатах, передає ONLINE.UA з посиланням на MedicalXpress.

"Дослідники заражали потомство мишей печінковим канцерогеном. Після чого їх годували нездоровою їжею з високим вмістом жирів з томатним порошком, що містить лікопен або без нього. Після чого експерти оцінили стан печінки гризунів. Виявилося, що годування піддослідних томатним порошком запобігало надмірному росту онкоклітин у печінці. Також це сприяло зменшенню кількості бактерій, що викликають запалення", - сказано в повідомленні.

За словами авторів дослідження, лікопен краще засвоюється організмом при споживанні томатів або томатного порошку, ніж речовина окремо. Це пояснили тим, що в помідорах містяться додаткові корисні речовини – вітаміни Е і C, мінерали і харчові волокна.

Варто зазначити, щоб вберегти печінку від хвороб, необхідно щодня вживати щодня 2-3 помідори або одну порцію томатного соусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені з Великої Британії прийшли до висновку, що речовини, які містяться в звичайній капусті, захищають людину від появи у неї раку прямої і товстої кишки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?