Стало відомо, якою пропозицією намагалася "спокусити" Зеленського команда Трампа
Категорія
Світ
Дата публікації

Стало відомо, якою пропозицією намагалася "спокусити" Зеленського команда Трампа

Стало відомо, якою пропозицією намагалася "спокусити" Зеленського команда Трампа

Американська влада могла запропонувати президенту України Володимиру Зеленському організувати офіційний візит до США за виконанням однієї умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

Згідно з текстом свідчень експредставника Держдепа за питаннями України Курта Волкера у Конгресі, умова - відновлення розслідування проти родини Джозефа Байдена, політика-демократа.

За словами Волкера, він вмовляв у наданні права на візит Зеленському його помічника Андрія Єрмака.

"Отримав відповідь із Білого дому: якщо президент З. переконає Трампа, що проведе розслідування і "дізнається, що насправді відбувалося у 2016 році", ми призначимо дату візиту до Вашингтона", - написав дипломат 25 липня.

Єрмак зі свого боку запропонував кілька дат для зустрічі у вересні, але організувати її не вдалося. Це пов'язане з невдачею помічника Зеленського видати заяву про розслідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські ЗМІ проінформували, що двоє дипломатів США готували текст заяви для Зеленського щодо розслідування проти компанії Burizma та Гантера Байдена - сина опонента Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?