Стало відомо, яку частину світу хоче контролювати Кремль
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо, яку частину світу хоче контролювати Кремль

Стало відомо, яку частину світу хоче контролювати Кремль
Джерело:  online.ua

Кремль на чолі з  президентом Росії Володимиром Путіним  має намір контролювати весь пострадянський простір, вважає російський політолог і історик Олександр Ситін.


Про це Ситін заявив в інтерв'ю ONLINE.UA.


«Москва хоче визнання свого виняткового права на вплив на пострадянському просторі. Її ідеал - це така пострадянська "доктрина Монро" (американське розмежування зон впливу з європейськими країнами від 1823 року з прицілом на ослаблення неамериканського контролю над новими країнами Латинської Америки і недопущення експансії європейських країн в Америці, - ONLINE.UA)», - сказав Ситін .


«Територія колишнього СРСР (в устремліннях Росії, - ONLINE.UA) - зона виключного впливу РФ. Східна Європа в рамках колишніх РЕВ (Ради Економічної Взаємодопомоги, в яку входили країни соціалістичного табору, - ONLINE.UA) і Варшавського договору - демілітаризована позаблокова зона, вільна від НАТО і особливо від будь-якого політичної і, тим більше, військової присутності США. Зрозуміло, що в нинішній ситуації це неможливо», - продовжив російський історик.


Більше  читайте на ONLINE.UA: У Путіна є план поділу світу і один вихід у війні з Україною - російський політолог

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?