Стало відомо, за що українці в АТО і бойовики воюють на Донбасі: опубліковано відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, за що українці в АТО і бойовики воюють на Донбасі: опубліковано відео

Стало відомо, за що українці в АТО і бойовики воюють на Донбасі: опубліковано відео
Джерело:  online.ua

Українські соціологи провели дослідження, опитавши учасників добровольчих українських батальйонів і тих, хто добровільно пішов воювати за угруповання ДНР і ЛНР.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ролик "Громадського ТБ Донбасу" в YouTube.
"Обидві сторони конфлікту розглядають його як довготривалий. За словами Міхеєвої (Оксана Міхеєва, завідувачка кафедри соціології Українського католицького університету, - Ред.), таке сприйняття часу виходу з конфлікту свідчить про те, що у сторін не виникло відчуття того, що примирення вигідніше, ніж продовження конфлікту. Представники українських добровольчих формувань не планують надалі військову кар'єру, а розцінюють участь в конфлікті як захист держави", - йдеться в повідомленні.
"Міхєєва підкреслила розпливчастий розподіл ідентичності в учасників незаконних збройних формувань ДНР і ЛНР", - додали там.
"Серед українських добровольців спостерігається готовність битися за державу і націю, але одночасно з цим у них досить сильний рівень відчуження і недовіри до правлячої політичної еліти, яка позиціонується як некомпетентна і корумпована. Опитані учасники незаконних збройних формувань більш лояльно ставляться до окупаційних адміністрацій", - розповіли соціологи.


Нагадаємо, на думку деяких росіян, ефективним способом зупинити тероризм є відмова від толерантності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?