Стан здоров'я Савченко погіршився
Категорія
Україна
Дата публікації

Стан здоров'я Савченко погіршився

МЗС України
Стан здоров'я Савченко погіршився

У Міністерстві закордонних справ України заявили про те, що стан здоров'я незаконно засудженої та утримуваної  в Росії української льотчиці Надії Савченко значно погіршився.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС.


У міністерстві також зазначили, що необгрунтована відмова Росії дозволити Савченко відвідування кваліфікованих українських лікарів викликає обурення і припущення про спроби приховати, як насправді відчуває себе утримувана.


"В існуючих умовах утримання незаконно засудженої Надії Савченко, відповідальність за стан здоров'я і його життя несе російська сторона", - йдеться в повідомленні.


"МЗС України звертається до російської сторони невідкладно дозволити відвідування Надії Савченко українськими медиками і негайно звільнити її, як це передбачено Мінськими домовленостями, підписантом яких також є Російська Федерація", - додали в міністерстві.


"Закликаємо міжнародне співтовариство продовжити тиск на Російську Федерацію для збереження життя незаконно засудженої громадянки України Надії Савченко і повернення її на батьківщину", - резюмується заява.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA,  в Раді національної безпеки і оборони України затвердили додатковий список Савченко-Сенцова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?