Стартап Oura розповів про розумний перстень, який буде виявляти хвороби людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Стартап Oura розповів про розумний перстень, який буде виявляти хвороби людей

Стартап Oura розповів про розумний перстень, який буде виявляти хвороби людей
Джерело:  online.ua

Фінський стартап Oura вперше вирішив детально розповісти про свою революційну розробку – розумний перстень, головним завданням якого є виявлення основних симптомів грипу і COVID-19. Винахідники звернули увагу на те, що на ранніх стадіях люди доволі часто не помічають, що у них лихоманка і поширюють вірус самі того не усвідомлюючи. Мініатюрний пристрій зможе нарешті розв'язати цю проблему та захистити вас та інших людей. За словами розробників, новинка під назвою Oura реєструє температуру, частоту серцевих скорочень і дихання, а також рівень активності користувача, передає ONLINE.UA з посиланням на hightech.

"Перші результати тестування показали, що лихоманка у всіх починається по-різному, тому досить часто на ранніх стадіях хвороби людина навіть не усвідомлює, що інфікована. Про це пише У деяких людей частішає пульс, у інших підвищується температура. Якщо ШІ буде безперервно аналізувати всі дані, то діагностувати лихоманку на ранній стадії буде набагато простіше. Під час пандемії для виявлення людей з лихоманкою застосовують вимірювання температури, проте в різний час доби вона може бути різною. Крім того, не у всіх 36,6 це нормальна температура тіла", – йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що науковці порівняли вимірювання температури тіла тепловізором, до прикладу, перед входом до магазину, з уловлюванням одного складу з цілого слова у хвилину. За їхніми словами, безперервний аналіз й моніторинг показників, навпаки, відстежує стан здоров'я конкретної людини і в разі характерних саме для нього змін повідомить про ознаки нездужання.

Розробники вже оприлюднили результати спостережень за 50 пацієнтами, які поділилися з авторами дослідження своїми медичними даними після виявлення коронавіурсу. Всього в їх дослідженні візьмуть участь 65 тисяч добровольців.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, кількість хворих на коронавірус в Україні знову швидко зростає — у п’ятницю, 18 грудня, зафіксували 12 630 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?