Стефанчук анонсував нове рішення проти Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

Стефанчук анонсував нове рішення проти Разумкова

Стефанчук анонсував нове рішення проти Разумкова
Джерело:  online.ua

18 жовтня новий очільник українського парламенту Руслан Стефанчук припустив, що його попередника, колишнього спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова можуть позбавити мандата під час з'їзду партії "Слуга народу", однак для цього потрібні певні передумови.

Джерело: сайт ВРУ

Стефанчук прогнозує, що Разумкова можуть позбавити мандата

Журналісти поцікавились у нового спікера Руслана Стефанчука, чи може президентська політична сила "Слуга народу" позбавити Дмитра Разумкова мандату за нинішніх обставин.

"Це питання дуже окремого випадку, і мені здається, це рішення приймається тільки з'їздом партії у разі необхідних передумов, якщо вони будуть. Але тут треба враховувати юридичні питання, політичні і морально-етичні", - відповів журналістам чинний спікер парламенту.

Не можна також про те, що нещодавно очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів українським медіа про те, що фракція "слуг" поки не визначилася, чи буде ініціювати складання Дмитром Разумковим мандата народного депутата, але її юристи бачать для цього підстави.

Як разумков реагує на чутки про позбавлення його мандату

За словами самого Разумкова, він жодних заяв про вихід з фракції "Слуга народу" не писав. Окрім того, політик звернув увагу на те, що монобільшість не ухвалювала рішень про його виключення зі своїх лав.

"Я не виходив з фракції "Слуга народу", це унікальна ситуація, такого раніше не було. Оскільки я жодних заяв про вихід не писав, нових заяв про вхід мені точно писати не потрібно", – заявив Дмитро Разумков.

Нардеп також не приховує, що чув чутки про позбавлення мандата. Він наголосив, що "це виглядає досить дивно, але абсолютно незаконно".

Коротко про відставку Разумкова

Останні декілька тижнів дедалі активно ширилися чутки про можливу відставку очільника українського парламенту Дмитра Разумкова. Представники політичної сили Володимира Зеленського "Слуга народу" якийсь час називали це маніпуляцією.

Декілька днів тому голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко анонсував, що на збори парламентської фракції в Трускавці, що мають відбутися з 2 по 5 жовтня, запросять керівників Офісу генпрокурора і Служби безпеки України, а також представників Кабінету міністрів та Офісу президента. Голову Верховної Ради Дмитра Разумкова партія на збори у Трускавець не запросила.

30 вересня глава фракції Давид Арахамія звернувся до голови Верховної Ради за підписними листами, з яких починається процедура звільнення спікера.

7 жовтня у Верховній Раді проголосували за відставку спікера Дмитра Разумкова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?