Степанов нагадав, де українці зможуть отримати вакцину проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов нагадав, де українці зможуть отримати вакцину проти коронавірусу

Степанов нагадав, де українці зможуть отримати вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я визначило, де саме проводитимуть вакцинацію проти коронавірусу COVID-19. У відомстві розробили загальний логістичний сценарій для масової кампанії під час пандемії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра Максима Степанова у четвер, 24 грудня.

За його словами, щеплення передбачатиметься у кабінетах та пунктах щеплень. В цілому по Україні таких установ існує 11 346.

Також влада організує роботу мобільних бригад і тимчасових центрів вакцинації, загальна кількість останніх сягатиме близько пів сотні.

"Планується створення тимчасових центрів вакцинації за прикладом Італії та Німеччини. Такі центри мають бути оснащені необхідним обладнанням для здійснення повного циклу вакцинації – від холодильного обладнання до інструментарію для введення вакцин. Максимальна можливість, яку ми заклали – протягом 10 годин щоденно", – наголосив Степанов.

Передбачається, що згадані мобільні бригади працюватимуть у кожному з регіонів.

"За нашим планом мобільні бригади у всіх регіонах будуть здатні здійснювати близько 190 тис. щеплень за тиждень", – стверджує голова міністерства.

Нагадаємо, наразі Україна лише очікує на перші партії вакцини проти коронавірусу. Передбачається, Що вже у перше півріччя 2021 року почнеться масова вакцинація, однак її точні дати залишаються невизначеними через брак препарату.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар та представник МОЗ Віктор Ляшко поділився з українцями важливою новиною: він заявив, що наша країна може безкоштовно отримати додаткові 8 млн доз вакцини від коронавірусу в межах ініціативи COVAX на додачу до вже гарантованих восьми мільйонів. Таким чином, загальна кількість доз, що надаються, може сягнути 16 млн.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?