Степанов оголосив попередню дату початку вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов оголосив попередню дату початку вакцинації в Україні

Степанов оголосив попередню дату початку вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я передбачають, що кампанію з масової вакцинації населення проти коронавірусу COVID-19 можна розпочати вже 15 лютого. Міністр Максим Степанов розкрив таку орієнтовну та попередню дату під час публічних заходів форуму “Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді”. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу політика.

За його словами, вакцинація триватиме із застосуванням безпечної для людей вакцини.

“Ми очікуємо, що з 15 лютого ми почнемо вакцинацію… Кількість виробників цих вакцин — буде мінімум 3-4-5 виробників. Ви всі розумієте, що зараз кілька виробників закінчують дослідження на третій стадії випробування. Наприклад, у другому півріччі 2021 року з'явиться ще одна вакцина. Тому всі вакцини будуть безпечні. І немає різниці, вакциною якого виробника будемо вакцинувати”, - пояснив Степанов.

Схожу інформацію напередодні підтвердив народний депутат Микола Радуцький, який представляє у парламенті фракцію “Слуга народу”. Він зауважив, нещодавно міністр Степанов проводив зустріч з нардепами цього об’єднання та називав аналогічну дату.

“У мене немає підстав не вірити міністру Степанову... Сподіваюся, що 15-го перші наші лікарі, медичні сестри, санітарки, які будуть працювати на мобільних бригадах з вакцинації, і той медичний персонал, який працює в інфекційних лікарнях з хворими на COVID -19, отримають перші дози вакцини”, - зауважив сам Радуцький.

Наразі відомо, що українська сторона тільки-но очікує на надходження перших партій вакцини проти COVID-19. Передбачається, що один зі шляхів постачання — контракти чи ініціатива COVAX - дозволить отримати необхідні препарати вже найближчим часом.

Як повідомляв ONLINE.UA, медики не робитимуть щеплення вакциною проти коронавірусу COVID-19 особам, які вже перехворіли та, відповідно, мають антитіла. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що такі люди не будуть серед претендентів на вакцинацію — поряд живуть люди, які взагалі не мають жодного захисту, оскільки не стикалися з інфекцією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?