Степанов оголосив про початок другого етапу вакцинації проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов оголосив про початок другого етапу вакцинації проти COVID-19

Степанов оголосив про початок другого етапу вакцинації проти COVID-19
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов у п’ятницю, 19 березня, виступив у Верховній Раді під час години запитань до уряду. Перш за все він розповідав про перебіг боротьби проти епідемії коронавірусу COVID-19, зокрема й процес масового вакцинування. Міністр оголосив, що українське суспільство наразі перейшло вже до другого етапу кампанії щеплення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію парламентського засідання.

“Дорожня карта вакцинації передбачає 5 основних етапів. Менше, ніж за місяць, а, як відомо, перше щеплення в Україні було зроблено 24 лютого, ми перейшли до другого етапу вакцинації. З наступного тижня розпочинається робота стаціонарних пунктів щеплення та вакцинація сімейних лікарів”, - пояснив Степанов.

За словами посадовця, фейки та поширення відвертої дезінформації не заважають українцям записуватися на отримання щеплення. Наразі в офіційній черзі на вакцинацію зареєстрували вже близько 290 тисяч осіб.

В цілому станом на ранок 19 березня щеплення в Україні отримали майже 93 тисяч людей. Упродовж минулої доби медики по всіх регіонах вакцинували майже 11 тисяч осіб.

Нагадаємо, 23 лютого Україна отримала першу партії антикоронавірусної вакцини - препарат AstraZeneca, виготовлений на підприємстві в Індії, тож за ліцензією йому надали назву CoviShield.

Тим часом світові лідери розпочали масові кампанії з вакцинації ще торік, у грудні чи навіть наприкінці осени. Одним з рекордсменів за темпами імунізації населення став Ізраїль.

Наразі між європейськими країнами триває дискусія щодо доцільності використання вакцини AstraZeneca, оскільки існують нібито свідчення щодо виникнення тромбів після щеплення.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Європейського агентства з лікарських засобів після попереднього дослідження виступили з офіційним вердиктом з цього питання — препарат визнали безпечним для використання під час кампанії з масової вакцинації. Безпеку та дієвість вакцини підтвердили у комітеті з питань безпечності препаратів. Зокрема, дієвість її визнано такою, що перевищує ризики.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?