Степанов заявив про нестачу коштів на вакцинацію проти коронавірусу у проєкті бюджету
Категорія
Україна
Дата публікації

Степанов заявив про нестачу коштів на вакцинацію проти коронавірусу у проєкті бюджету

Степанов заявив про нестачу коштів на вакцинацію проти коронавірусу у проєкті бюджету
Джерело:  online.ua

У державному бюджеті на проведення масової вакцинації у 2021 році закладено набагато менше коштів, ніж такі заходи цього потребують, вважає міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Він наголосив, у затвердженому проєкті вказано 2,6 мільярда гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на брифінг посадовця.

За його словами, масова вакцинація потребує 15,1 мільярда гривень. Таким чином, коштів у бюджеті на наступний рік закладено в 6 разів менше.

"Ми розуміємо, що цієї суми буде недостатньо. Тому зараз в екстреному порядку МОЗ шукає шляхи отримання коштів на придбання вакцин від коронавірусу", - наголосив Степанов.

Він пояснив, нараді та консультації на рівні уряду дали можливість заощадити та перенаправити 2,3 мільярда гривень, однак заощадити довелося на придбанні медичних препаратів.

Раніше у міністерстві наголошували, що первинна вакцинація необхідна для 21 мільйона громадян України.

Утім, відомо, що за програмою міжнародного рівня COVAX Київ може розраховувати лише на 8 мільйонів доз, що необхідно для щеплення 4 мільйонів людей — препарат вводиться кожному двічі після встановленої перерви.

МОЗ спеціально розробило триступеневий план для проведення масової вакцинації. Перехід на кожний новий етап потребуватиме вакцинування певної частки населення України. Першими під неї підпадають, як вже говорилося, медики, військовослужбовці, правоохоронці.

Як повідомляв ONLINE.UA, в.о. Центру громадського здоров’я Ігор Кузін заявив про два сценарії для організації кампанії з вакцинації. Вони передбачають створення медичних мобільних груп, які надаватимуть щеплення людям. Їх кількість сягатиме 400. Також із пацієнтам працюватимуть у районних або фельдшерсько-акушерських пунктах чи точках щеплення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?