Стіна на Донбасі: з'явилася перша реакція Кремля на нову ідею Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Стіна на Донбасі: з'явилася перша реакція Кремля на нову ідею Зеленського

Стіна на Донбасі: з'явилася перша реакція Кремля на нову ідею Зеленського
Джерело:  online.ua

В Кремлі знову перекрутили заяву офіційного Києва щодо Донбасу та вже навіть встигли образитися. Так, заступник очільника МЗС Росії Андрій Руденко каже, що заяви команди Зеленського про можливість "відгородитися стіною" від частини Донбасу в разі відмови РФ домовитися на майбутньому саміті "нормандської четвірки" про припинення вогню і обмін полоненими є контрпродуктивними.

Саме так він відреагував на репліку помічника Зеленського Андрія Єрмака, передає ONLINE.UA.

Помічник українського лідера 5 грудня наголосив, що головним питаннями на зустрічі "нормандської четвірки" будуть припинення вогню та обмін полоненими. На випадок, якщо не вдасться домовитися з РФ, в України є і план Б.

"Якщо ми не побачимо готовності з боку Росії йти до мирного процесу, будемо тоді будувати стіну, не у фігуральному плані, і жити далі. У нас є друзі, будемо брати їхній досвід і, на жаль, жити у форматі замороженого конфліту. Але ми їдемо з вірою, бажанням домовитися", – передав позицію президента України його помічник.

Однак офіційна Москва все перекрутила і виступила з новою цинічною відповіддю.

"Спроби спекулювати на різного роду негативних сценаріях навряд чи корисні напередодні зустрічі лідерів у Парижі. Такі заяви є контрпродуктивними і викликають серйозні питання щодо реальних намірів Києва на майбутньому саміті", – заявив Руденко.

Окрім того, російський дипломат цинічно додав, що для Кремля головним завданням саміту є підтвердження дотримання сторін у конфлікті – Києва, Донецька і Луганська – мінських угод.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі стверджують, що Володимир Путін не проти зустрічі з Володимиром Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?