"Стіна" з Росією: з'явилися фото і відео модернізованого КПП
Категорія
Україна
Дата публікації

"Стіна" з Росією: з'явилися фото і відео модернізованого КПП

ДПСУ
"Стіна" з Росією: з'явилися фото і відео модернізованого КПП

У середу, 20 квітня, в Харківській області презентували модернізовані пункти пропуску «Журавлівка» і «Гоптівка», що було зроблено в рамках Плану інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби.
"У пункті пропуску «Гоптівка» було продемонстровано комплекс виконаних інженерних робіт, можливості системи так званого «інтелектуального кордону», суть якого полягає в комплексному використанні інженерних споруд, технічних засобів і бойових можливостей сучасної техніки, а також окремі новинки озброєння і устаткування, використовуваних в охоронi державного кордону", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що однією з таких новацій є рухомий бойовий модуль вітчизняного виробництва на базі броньованої машини «Тритон». За своїми технічними характеристиками авто не має аналогів в Україні, і було розроблено на замовлення Держприкордонслужби. Унікальний багатофункціональний автомобіль дозволяє не тільки якісно моніторити ділянку кордону, але, і в разі необхідності - відкривати вогонь по ворогу зi зброї.


"Відповідно до Плану у 2015 році обладнано понад 230 км протитанкових ровів, 45 км контрольно-слідової смуги, майже 103 км рокадних доріг і 75 км захисної огорожі, встановлено спостережні вежі, а також оснащено опорні пункти для особового складу і захисні споруди для пасажирів в пунктах пропуску, закуплено технічні засоби, розгорнуто системи відео-технічного контролю і ураження і багато іншого. Зараз ведуться роботи по підвищенню рівня технічної складової охорони кордону", - додали у відомстві.
В цьому році, відповідно до Плану, роботи планується завершити в межах Харківської та почати в Луганській областях. На даний момент бюджетом для їх виконання передбачено 200 млн. гривень.


Нагадаємо, проект «Стіна», який повинен підвищити рівень безпеки на сухопутному кордоні України і Російської Федерації був представлений Арсенієм Яценюком на засіданні Кабінету Міністрів 3 вересня 2014.


Раніше повідомлялося, що співробітники прикордонної служби відмовили журналістам російської телекомпанії "Мир 24" у в'їзді на територію України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?