Стів Джобс вигадав Apple Card задовго до iPhone
Категорія
Технології
Дата публікації

Стів Джобс вигадав Apple Card задовго до iPhone

Стів Джобс вигадав Apple Card задовго до iPhone
Джерело:  24 канал

Поява на ринку банківських послуг нової кредитної карти Apple Card не варто пов’язувати лише з нинішнім генеральним директором Apple Тімом Куком. Як нещодавно з’ясувалось, ідея про випуск подібного продукту виникла у Стіва Джобса ще наприкінці 90-х років. Однак тоді корпорація Apple не змогла домовитися знайти банк-партнер, який би задовольняв всім вимогам.

Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал », Стів Джобс хотів випустити фірмову кредитну карту приблизно за 20 років до появи Apple Card. Тоді партнером Apple повинна була стати банківська холдингова компанія Capital One, що спеціалізується на кредитних картках і різних типах позик.

За словами колишнього глави Capital One, Джобс хотів, щоб карту міг отримати будь-який бажаючий. Але тоді таку бізнес-модель було неможливо втілити в життя.

Через кілька років, у 2004-му, Джобс знову повернувся до ідеї фірмової кредитки. Він хотів, щоб при купівлі за допомогою картки користувач міг накопичували бонуси, які згодом можна було б витрачати на придбання музики в iTunes. Але й ця ідея не знайшла підтримки у MasterCard – обидві сторони не домовилися.

Тепер, коли Джобса вже давно немає, а Apple очолює Тім Кук, кредитка нарешті з’явилась. Причому на тих, умовах, як колись хотів засновник «яблучної» корпорації. Партнером Apple став могутній інвестиційний банк Goldman Sachs. Це надало можливість оформлювати Apple Card навіть тим користувачам, які мають далеко не найкращий кредитний рейтинг.

Ед Освальд, один з нових власників карти Apple, був здивований, що Goldman Sachs виділив йому ліміт в розмірі 750 доларів, хоча всі інші банки відмовили через його низький кредитний рейтинг. Причому процентна ставка по Apple Card, складає від 13 до 24% річних, що цілком відповідає іншим емітентам кредитних карток.

Колись Стів Джобс мріяв про те, щоб зробити Apple Card такою ж доступною, як iPhone, iPad і Mac. Тепер практично будь-хто в США може просто замовити і отримати Apple Card без необхідності відвідувати банківські офіси, збирати документи для схвалення і, тим більше, розміщувати на рахунку депозит для доказу своєї платоспроможності. Це і є справжні інновації, які всі чекали від Apple.

Нагадаємо, що кілька днів тому Тім Кук пообіцяв, що нові продукти Apple зведуть усіх з розуму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?