Стів Возняк заявив, що Apple потрібно розвалити
Категорія
Технології
Дата публікації

Стів Возняк заявив, що Apple потрібно розвалити

Стів Возняк заявив, що Apple потрібно розвалити
Джерело:  Bloomberg

Співзасновник корпорації Apple Стів Возняк заявив, що її «давно потрібно розвалити». Про це колишній соратник Стіва Джобса повідомив в інтерв’ю для агенції фінансових новин Bloomberg, передає ONLINE.UA.

На переконання Возняка, корпорацію Apple, як і інших монополістів в галузі IT-технологій, давно слід обмежити у свободі дій заради організації більш чесної конкуренції.

Стів Возняк порівняв домінуюче становище IT-гігантів з монополією на ринку палива. За його словами, поточна ситуація в сфері високих технологій схожа на те, що хтось володіє всіма автозаправками і погоджується обслуговувати тільки нові автомобілі.

Однак він назвав Apple кращою у порівнянні з Google і Facebook, оскільки його колишня компанія «виробляє хороші продукти за хорошу ціну». Також Возняк хотів би мати можливість платити IT-компаніям за те, щоб вони не збирали про нього особисту інформацію і не ділилися нею з «друзями» в соціальних мережах, які насправді часто не є справжніми друзями.

«Apple давно слід було б розвалити на незалежні підрозділи, які перебували б далеко одне від одного, і дати їм працювати самостійно... Це моя думка, і фактів, які доводять це, немає», – заявив Стів Возняк.

Співзасновник Apple вважає, що «великі IT-компанії стали занадто великими», оскільки у них з’явилося багато контролю над нашими життями і вони забрали наше право вибирати».

Нагадаємо, що кілька днів тому стало відомо, що Apple п ланує випустити відразу три нові моделі iPhone «Pro», які будуть більш швидкі і стійкі до ударів, та з камерою поліпшеної якості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?