Столицю Іспанії накрило токсичним димом: опубліковані фото і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Столицю Іспанії накрило токсичним димом: опубліковані фото і відео

Столицю Іспанії накрило токсичним димом: опубліковані фото і відео
Джерело:  online.ua

Над Мадридом через пожежу на великому звалищі використаних шин піднялася величезна хмара токсичного диму.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео, опубліковане в Youtube.
Звалище займає приблизно 10 га, і зараз, за ​​заявою представника пожежного департаменту Мадрида, вогнем охоплена приблизно п'ята його частина, воно почало формуватися ще в кінці 90-х років. Під загрозою опинилися жителі сусіднього міста Сесена.


Як відомо, під час горіння шин виділяються діоксид азоту та оксид вуглецю. Медики відзначають, що ці речовини є вкрай токсичними і небезпечними для людини. Оксиди азоту, які летять в атмосферу, становлять серйозну небезпеку для екологічної ситуації, адже здатні викликати кислотні дощі. Двоокис азоту впливає в основному на дихальні шляхи і легені, а також викликає зміни складу крові, зокрема зменшує вміст в крові гемоглобіну.
Оксиди вуглецю, або чадний газ, також шкідливі для організму. Їх надлишок може привести до смерті. Він не має запаху і викликає отруєння.




Раніше повідомлялося, що лісові пожежі в Канаді знищили півтори тисячі будинків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?