Столтенберг оцінив готовність України до вступу в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг оцінив готовність України до вступу в НАТО

Столтенберг оцінив готовність України до вступу в НАТО
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг оголосив, що Україна цілком спроможна інтегруватися в блок держав-союзниць. Він пояснив, водночас немає навіть орієнтовної дати вступу держави в лави Альянсу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію іноземного політика у вівторок, 9 лютого.

Виступу Столтенберга передувала його зустріч з українським прем’єр-міністром Денисом Шмигалем у Брюсселі. Він зауважив, що Україна все далі просувається шляхом євроатлантичної інтеграції з впровадженням стандартів НАТО.

“Чим ближче Україна стає до стандартів НАТО, тим ближче вона стає до членства в НАТО. Я не можу назвати конкретну дату вступу, але можу сказати, що ми будемо підтримувати її на шляху в Альянс. Найкращий засіб — продовження демократичних реформ”, - наголосив Столтенберг.

Шмигаль своєю чергою нагадав, що українська сторона намагається триматися на одному рівні з Грузією, а також планує разом з цією дружньою державою отримати План дій щодо членства у НАТО.

Україна виконує так звані “домашні завдання” для євроатлантичної інтеграції, займається ухваленням відповідних законопроєктів та реконструює Збройні сили.

Підрозділи ЗСУ вже неодноразово брали участь у міжнародних військових навчаннях за участі збройних сил країн-союзниць. Такі навчання тривали, зокрема, на території України.

Український президент Володимир Зеленський, наприклад, напередодні підписав закон"Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2021 році для участі в багатонаціональних навчаннях" № 1131-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, майже сім років Росія веде збройну агресію проти України на Донбасі. Цю війну намагається врегулювати на дипломатичному рівні влада України разом зі своїми союзниками, зокрема, з Францією і Німеччиною в рамках нормандського формату.

Президент Зеленський вважає, що цього мало для того, щоб змусити Путіна припинити війну в Україні та залишити Донбас На його думку, сприяти цьому може, в тому числі вступ України до Євросоюзу та НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?