Столтенберг заявив про загрозу втрати Бахмуту найближчими днями
Категорія
Україна
Дата публікації

Столтенберг заявив про загрозу втрати Бахмуту найближчими днями

Столтенберг заявив про загрозу втрати Бахмуту найближчими днями
Джерело:  online.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про загрозу провалу української оборони в Бахмуті найближчими днями, проте навіть у такому разі це не обов'язково стане переламним моментом у війні.

Джерело: заява Столтенберга на зустрічі міністрів оборони країн ЄС у Стокгольмі

Столтенберг спрогнозував втрату Україною Бахмуту найближчими днями 

За словами Голови НАТО, протягом останніх місяців навколо міста точились запеклі бої. При цьому злочинна російська армія кинула на цей напрямок всі наявні резерви живої сили та військової техніки.

Те, чого Росії бракує якісно, вони намагаються компенсувати кількісно. Вони зазнали великих втрат. Але водночас ми не можемо виключити, що Бахмут врешті-решт може впасти в найближчі кілька днів, - зазначив Столтенберг.

Він зазначив, що у цьому разі не обов'язково захоплення Бахмута окупантами стане переломним моментом у війні.

Це лише підкреслює, що ми не повинні недооцінювати Росію. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну, а союзники по НАТО протягом останнього року підтримали Україну військовою, фінансовою та економічною підтримкою на суму близько 150 млрд євро, - зазначив генсек НАТО.

Що відомо про ситуацію на сході України

За даними розвідки міноборони Великої Британії, українські військові успішно відбивають численні атаки злочинної російської армії на сході України.

Зокрема, ключові зусилля злочинної російської армії зосередженні на веденні наступу на Бахмутському, Авдіївському Куп’янському, Лиманському, та Шахтарському напрямках.

Зафіксовані спроби наступів російської армії в районах Бахмута, Кам’янки, Авдіївки, Мар’їнки, Оріхово-Василівки та Дубово-Василівки, які завершились провалом.

Тільки протягом останньої доби українські військові відбили понад 100 ворожих атак на цих напрямках.

Загарбники також проводять штурми у напрямку Стельмахівки в Луганській області, проте ЗСУ зберігають контроль над селом. Також тривають бої в напрямку Макіївки-Невського та Куземівки-Новоселівського.

Окрім того, росіяни вже декілька тижнів атакують на Лимансько-Куп’янському напрямку.

Тим часом на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде оборону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?