Страх, гнів та образа стали основою ненависті росіян до українців — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Страх, гнів та образа стали основою ненависті росіян до українців — академік Української академії наук Віталій Луньов

Страх, гнів та образа стали основою ненависті росіян до українців  — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

Якою є головна причина ненависті росіян до українців та як її посилює пропаганда обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук звертає увагу на те, що українці залишаються головним об'єтком ненависті росіян уже багато століть поспіль.

Це було до путіна й, цілком можливо, нікуди не зникне після повалення його режиму.

Парадокс цієї всеохоплюючої ненависті полягає в тому, що вона немає жодних вагомих причин, однак це не зупиняє ні російський народ, ні його кровожерливих вождів.

Що таке ненависть та як вона зароджується

Ненависть — це дуже сильний психічний та поведінковий стан, який є набутим. Тобто з ненавистю люди не народжуються. Взагалі людина завжди народжується простою та світлою (доброю - ред.). Те, що відбувається далі і в чому полягає сам феномен ненависті, яка виходить на межі держав, на межі етносів, національностей — вона пов'язана з трьома компонентами: гнів, страх та образа, — пояснює академік Української академії наук Віталій Луньов.

За його словами, мікс цих трьох речей продукує ненависть.

Чому українці постійно відчувають ненависть з боку росіян

Ненависть росіян до українського народу пов'язана з тим, що ми — інакші. Оця інакшість та несхожість на них в багатьох аспектах викликає почуття страху, оскільки це стає неконтрольованим. Під це почуття інакшості і страху вмикається пропаганда. Якби не було б пропаганди, то багатьох жахливих речей можна було б уникнути, — переконаний Віталій Луньов.

Академік Української академії наук також озвучив припущення, що підтримка війни росіянами залишається на такому високому рівні лише тому, що в росії століттями культувалася ненависть до інакшості.

А українці завжди принципово демонстрували оцю інакшість.

Ненависть ніколи не виникає до об'єктів та подій, які не є близькими. Завжди в уяві того, хто ненавидить, є одна з головних причин цієї ненависті — це те, що від нього хтось "пішов". Як відомо, майже під час усіх етереів російські пропагандисти висміюють уже саму ідею, що Україна кудись йде від рф. Висміюються наші прагнення стати членом ЄС, членом НАТО. Все це стає міксом для ненависті росіян, — підсумовує академік Української академії наук Віталій Луньов.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?