Страшний для бойовиків "Вій": з'явилося яскраве відео нової української зброї
Категорія
Україна
Дата публікації

Страшний для бойовиків "Вій": з'явилося яскраве відео нової української зброї

Страшний для бойовиків "Вій": з'явилося яскраве відео нової української зброї
Джерело:  online.ua

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» розробило новий бойовий модуль «Вій», який може встановлюватися на легку бронетехніку, в тому числі і на «Дозор-Б», що значно посилює вогневу міць таких машин.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».
«Озброєння виготовлено в Україні і з вітчизняних комплектуючих. "Вій" є яскравим прикладом кооперації державних і приватних підприємств», - заявив Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов.
У відомстві підкреслюють, що «Вій» призначений для ураження на дальності до 2 кілометрів живої сили противника, транспортних засобів, наземних об'єктів, а також повітряних цілей на висотах до 1000 метрів.
Завдяки використанню сучасних електронних систем, робота модуля здійснюється дистанційно, з можливістю використання сучасних тепловізійних прицілів.
Однією з головних особливостей «Вія», завдяки використанню 23-мм гармати ГШ-23 є високий темп стрільби, в 3 тисячі пострілів на хвилину, тобто на ворога за одну секунду вилітає 50 снарядів.
«Саме така висока скорострільність в поєднанні з можливістю установки на 4-колісну техніку зробила «Вій» потужною і універсальною зброєю, вважає головний розробник нового бойового модуля Андрій Палехін», - сказано в повідомленні.
Також опубліковано відео, на кадрах якого показаний новий бойовий модуль.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російський пропагандист Сергій Марков заявив, що в Україні готують ядерну зброю для скидання на територію російського Ростова-на-Дону або окупованого Криму, що розсмішило користувачів мережі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?