Страшний теракт у Стамбулі: поліція підозрює вихідця з колишнього СРСР
Категорія
Світ
Дата публікації

Страшний теракт у Стамбулі: поліція підозрює вихідця з колишнього СРСР

Страшний теракт у Стамбулі: поліція підозрює вихідця з колишнього СРСР

Терористом, котрий у новорічну ніч атакував нічний клуб Reina у центрі Стамбула, міг бути громадянин Узбекистану або Киргизстану.
Про це повідомив представник турецької поліції, передає ONLINE.UA з посиланням на CNN Turk.
За даними інших ЗМІ повідомляють, що підозрюваний у теракті також пов'язаний з ИГИЛ.
Тим часом, вдалося ідентифікувати 38 з 39 загиблих в результаті нападу: 27 з них виявилися іноземцями та ще 11 — громадянами Туреччини, передає Anadolu.


Читайте також: Теракт у Стамбулі: свідок-українка показала відео за годину до нападу
Серед загиблих — 25 чоловіків і 14 жінок, у тому числі сім громадян Саудівської Аравії, двоє — Марокко, двоє — Йорданії, троє — громадяни Лівану, троє – Іраку. По двоє загиблих родом з Тунісу та Індії. Жертвами стали також громадяни Росії, Кувейту, Канади, Ізраїлю і Сирії. Один загиблий мав подвійне турецько-бельгійське громадянство.
Тіло одного вбитого досі не вдалося ідентифікувати.
Повідомляється також, що поліція досі не змогла вийти на слід збройного терориста, який напав на нічний клуб.
На думку глави МВС Туреччини Сулеймана Сойлу, йому вдалося заховати зброю в одязі, а можливо, і змінити одяг. Пошуки тривають.
У свою чергу, інформагентство Firat, яке пов'язують із забороненою в країні Робочої партії Курдистану, заявило про непричетність до нападу на клуб курдських угрупувань. Поки ніхто не взяв на себе відповідальності за теракт.


Як повідомляв ONLINE.UA,  у новорічну нічь у популярному нічному клубі Стамбула стався кривавий теракт, у якому загинули 39 людей і ще 69 отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?