Стрілянина по журналістах в Одесі: з'явилися несподівані подробиці і нові відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Стрілянина по журналістах в Одесі: з'явилися несподівані подробиці і нові відео

Стрілянина по журналістах в Одесі: з'явилися несподівані подробиці і нові відео
Джерело:  Думська

У справі  про стрілянину по знімальній групі «7 каналу» в Одесі відкрилися несподівані подробиці: можливо, напад не був пов'язаний із журналістською діяльністю потерпілих, крім того, виявилося, що в перестрілці взяв участь і один із співробітників ЗМІ.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Думскую.
Ймовірно, причиною інциденту стала спроба вимагання грошей з одного зі співробітників одеського телеканалу.
За словами постраждалого журналіста, йому телефонували невідомі, які стверджували, що зареєстрована на нього машина подряпала «Хонду» біля книжкового ринку на Олександрівському проспекті, при цьому ніякої машини на його ім'я зареєстровано не було, а тому він запропонував тому, хто дзвонив, зустрітися біля редакції, щоб розібратися в ситуації.
На зустрічі, яку зняли дві камери спостереження, спочатку не було ніякої агресії: о 16:05:30 ті, хто приїхав, ввічливо здали назад і пропустили співробітників каналу, які припаркувалися поруч з їх машиною двері в двері.
О 16:05:50 вони ще сиділи в машині, коли з дверей редакції явно до них на зустріч вийшли троє - можна зробити висновок, що про приїзд знали і чекали. О 16:06:01 водій «Хонди» в червоній футболці простягнув співробітнику каналу (в червоній куртці і з бородою) руку - той її потиснув. Ще двоє товаришів того, хто приїхав, неквапливо вийшли з машини і пішли через дорогу - без зброї.


Далі почалася розмова. На записі видно, як о 16:06:19 співробітник каналу в червоній куртці знизує плечима і розводить руками. О 16:06:27 той, хто приїхав, щось говорить своєму товаришеві в червоній сорочці і чорній кепці. За словами співробітників каналу, він вимовив щось на кшталт: «Розмова буде довгою, йди за рушницею». Через секунду той без особливого поспіху повертається до машини.
О 16:06:31 співробітник редакції в смугастому светрі виходить з редакції. В цей час водій «Хонди» кладе руку на потилицю співробітника каналу і б'є його кулаком в обличчя. Зав'язується бійка, в ній беруть участь двоє візитерів і четверо, потім п'ятеро співробітників каналу.
О 16:06:37 чоловік у чорній кепці на протилежному боці вулиці дістає з заднього сидіння машини помпову мисливську рушницю. У той же момент співробітник каналу в смугастому светрі дістає з сумочки пістолет. Він не міг бачити рушницю - його дістали з протилежного від нього боку машини, яка була припаркована через дорогу, плюс до цього - машина була перекрита проїжджаючим автобусом. Тобто людина почала діставати пістолет в результаті розмови і бійки, що зав'язалася, а не побачивши іншу зброю.


О 16:06:41 чоловік у чорній кепці перебіг через дорогу і, можливо, зробив перший постріл. Однозначно постріл з його рушниці був о 16:06:43. У наступні секунди співробітники каналу розбіглися, людина з пістолетом сховалася за машиною. О 16:06:58 машина поїхала.
Як було встановлено, загалом пострілів було три: двічі стріляв людина на «Хонді» з рушниці, один раз - співробітник каналу з пістолета. Стрільба з рушниці велася з дистанції близько двох метрів, на щастя, проникаючих поранень не було. На думку експертів, могли застосовуватися нелетальні боєприпаси, споряджені гумовою картеччю або пластмасовими кульками.
Як повідомляв ONLINE.UA, в результаті нападу на знімальну групу «Сьомого каналу» журналіст отримав поранення з помпової рушниці, а двоє телеоператорів - забої обличчя в бійці з нападниками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?