Створення отрути "Новачок" в Чехії: Москва висунула вимогу НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Створення отрути "Новачок" в Чехії: Москва висунула вимогу НАТО

Створення отрути "Новачок" в Чехії: Москва висунула вимогу НАТО
Джерело:  РІА Новини

Офіційна Москва вимагає надати докази знищення отрути "Новачок", яка створювалася в Чехії. Російська влада наполягає, щоб в НАТО дали офіційну відповідь про те, які ще країни Альянсу займалися дослідженням речовин подібного типу.

З такою заявою виступила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає ONLINE.UА з посиланням на РИА Новости.

"Сказали, що засіб на території Чехії було знищено. Хто фіксував це? Все-таки є відповідні експерти. Як це було задокументовано? Ці всі питання, зокрема, до НАТО, залишаються, не просто залишаються, сьогодні були поставлені. І на них треба відповідати", - заявила Захарова.

Вона підкреслила, що Москва не вірить в те, що в НАТО не знали про тестування "Новачка" в Чехії. За словами Захарової, яка послалася на дані директора департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Володимира Єрмакова, можливості виробляти "Новачок" є у кількох десятків західних країн.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що президент Чехії Мілош Земан повідомив, що в листопаді 2017 року у Брно було вироблено невелику кількість нервово-паралітичного газу А-320, який належить до категорії отруйних речовин "Новачок". Земан підкреслив, що після тестування всі запаси цієї речовини були знищені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?