Створено універсальну донорську кров - перші подробиці
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Створено універсальну донорську кров - перші подробиці

Створено універсальну донорську кров - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Канадські вчені з Університету Британської Колумбії виявили ферменти, які можуть перетворювати донорську кров другої групи на універсальну. Варто зазначити, що відкриття може кардинально змінити сферу донорства крові, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Nature.

Фахівці підкреслюють, що для успішного переливання донорської крові вона повинна бути сумісною з кров'ю пацієнта. Однак вченим вдалося зробити відкриття, завдяки якому можна отримувати універсальну донорську кров з крові другої групи.

"Експерти виявили кишкові бактерії, які можуть виробляти ферменти, що змінюють групу крові. Вони виробляють два ензими, які видаляють антигени крові типу А, перетворюючи його на антиген-вільних клітин крові типу O. Змінити групу можна тільки для крові другої групи, однак і це – значне досягнення", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що деякі вчені насторожено ставляться до відкриття канадських дослідників, вони зазначають: експеримент потрібно повторити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зайва вага у жінок до настання менопаузи захищає організм від виникнення раку молочної залози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?